Tochtstrippen

Tegen wind en regen

Om te zorgen dat de wind en regen niet langs Uw ramen en deuren naar binnen waait is er een uitstekend product ontwikkeld
Aluminum en Rubber Tochtstrippen en kader profielen. Tochtstrippen komen in verschillende uitvoeringen en worden toegepast afhankelijk van de situatie.


inbouw De aluminum inbouw tochtprofiel word meestal gebruikt bij nieuwe producten waar rekening word gehouden met het later monteren van de aluminum strip tijdens het productie process.
Wil men toch een inbouw tochtstrip bij restauratie projecten gebruiken is het mogelijk om de bestaande sponning dieper uit te frezen.


opdek De aluminum opdek tochtstrip is ideaal voor bestaande ramen en deuren. Ook als Uw oude raam of deur krom getrokken is. Zo als zijn naam aangeeft de opdek tochtstrip word op de dag kant van het kozijn gemonteerd.
De beste tocht dicht sluiting krijgt U door de rubber strip lichtjes tegen de raam of deur aan te drukken tijdens het monteren.


paardehaar Aan de onder zijde van een deur word een dorpelstrip met paardehaar of rubber gemonteerd.
ellenmatic Wilt U een nog betere oplossing voor Uw tochtende deur dan is de Ellenmatic automatische dorpelstrip het antwoord, deze automatische sluitende tochtdorpel kan op de deur gemonteerd worden, of zo als U ziet in de photo, in de deur gefreesd worden.


draaikiep Nieuwe ramen en deuren zijn vaak voorzien zijn van een dubbel kaderprofiel, dit is een heel mooi systeem waar twee aaneenloopende rubber kaders word door middel van een speciaal sponningen om het raam heen gemonteerd, deze sluiten aan in een contra profiel in de kozijn. De dubbel kader profiel is te zien bij draaikiep ramen.
Er bestaan tegenwoordig ook kant-en-klaar pakken, die een moderne draaikiep raam maken van Uw oude "gewone" raam.Een tip: Het plakken van schuim rubber tochtstrip in de sponning van een kozijn veroorzaakt meer schade en meer tocht. U kunt beter opdek tochtstrippen gebruiken.